Hochland Sielski Odkryciem Roku 2021!

Sekretem jego pysznego smaku jest mleko od krów z polskich rodzinnych gospodarstw. A innowacyjne opakowanie z rzepem sprawia, że jego walorami można cieszyć się dłużej. Nowość w portfolio marki, czyli Hochland Sielski dostępny w trzech wariantach, to idealny wybór dla tych, którzy przede wszystkim stawiają na bogaty smak, ale doceniają także wygodę oraz życie w duchu upcyclingu. Doceniła go także kapituła plebiscytu Dobra Marka 2021– Jakość, Zaufanie, Renoma, przyznając brandowi Hochland Sielski tytuł w kategorii Odkrycie Roku!

 

Czy klasyczny żółty ser można odkryć na nowo? Z każdym swoim produktem marka Hochland udowadnia, że w tej kwestii nie powiedziała ostatniego słowa. I o ile smak zawsze będzie priorytetem, o tyle pod uwagę stale brana jest także troska o planetę i filozofia zero waste. I właśnie z takiego kompleksowego podejścia do produktu powstał Hochland Sielski w trzech wyjątkowych smakach do wyboru i w jedynym na rynku opakowaniu zapinanym na rzep.

Sielski z natury

I to dosłownie! Nowe sery w plastrach Hochland pochodzą z najczystszych terenów naszego kraju, zwanych Zielonymi Płucami Polski. Swój unikalny, naturalny i bogaty smak, zawdzięczają mleku od krów ze sprawdzonych polskich rodzinnych gospodarstw, w których dba się o bezpieczeństwo i higienę zwierząt. Obecnie wybierać można spośród trzech wariantów smakowych. Miłośników serów lekko słodkich, sprężystych i koniecznie z dziurami zachwyci Hochland Sielski Klasyczny. Amatorom aksamitnego i delikatnego smaku przypadnie do gustu Hochland Sielski Śmietankowy, a ci, którzy stawiają na bardziej intensywne smaki, powinni sięgnąć po bogaty i dojrzały Hochland Sielski Wyrazisty. 

Kupuj, przechowuj, nie marnuj!

Tym, co wyróżnia Hochland Sielski spośród innych dostępnych na rynku serów w plastrach, jest bez wątpienia opakowanie z zamknięciem w formie rzepa, podążające w kierunku zrównoważonego rozwoju. Z jednej strony taka opcja gwarantuje, że produkt dłużej pozostanie świeży, co umożliwia ograniczenie ilości wyrzucanej żywności, z drugiej pozwala na coraz modniejszy upcycling, czyli podarowanie drugiego, całkiem nowego życia (bez mechanicznego przetwarzania) przedmiotowi, który kiedyś trafiłby do kosza. A opakowanie po serze Hochland Sielski idealnie sprawdzi się do przechowywania kanapek na drugie śniadanie, mrożenia owoców czy posłuży jako zapinana torebka na drobiazgi – rachunki, drobne zabawki dziecka czy spinki do włosów. Tu granicą jest tylko pojemność opakowania i wyobraźnia osoby, w której ręce po zjedzeniu sera trafi. Warto także wiedzieć, że podczas produkcji opakowań dla sera Hochland Sielski ograniczono zużycie plastiku o ponad 30%, w porównaniu do standardowych opakowań, a dodatkowo elementy, takie jak kartonowa tacka, są całkowicie przeznaczone do recyklingu i mogą być ponownie wykorzystane. Wniosek? Hochland Sielski to smak sielskich chwil i mądry wybór z korzyścią dla natury!

Hochland Polska działa na polskim rynku od ponad 25 lat i jest obecnie niekwestionowanym liderem w kategorii serów. W Polsce znajdują się dwa zakłady produkcyjne – w Kaźmierzu i Węgrowie. Hochland, Almette, Valbon to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się szeroka gama produktów, z różnych kategorii sera, dostępna także dla rynku HoReCa. Wszystkie produkty z oferty Hochland wyróżnia doskonały smak i najwyższa jakość, dzięki najlepszym surowcom i technologiom. Więcej informacji: www.hochland.pl, www.almette.pl i www.valbon.pl .