Zjedz – i ruszaj w drogę!

Nowość – kabanosy EAT’N’GO od Sokołowa

W okresie wakacyjnych wyjazdów i aktywności na świeżym powietrzu, pożywne przekąski cieszą się ogromną popularnością. Sokołów wprowadza nową propozycję przekąskową, która idealnie sprawdzi się przy takich okazjach – a dodatkowo pozwoli cieszyć się wyjątkowymi smakami, inspirowanymi podróżami. Kabanosy EAT’N’GO wyróżnia wysoka jakość oraz oryginalne zestawienia przypraw. W nowej linii dostępnych jest pięć rodzajów kabanosów: hiszpańskie, indyjskie, malajskie, meksykańskie i tajskie.

Co cechuje idealną przekąskę? Z pewnością wygoda użytkowania i poręczność – to produkt, po który możemy sięgnąć w każdej chwili i przy różnych okazjach – zarówno w domu, jak i poza nim. Powinna być też pożywna – i oczywiście smaczna.

Sokołów wprowadza nową propozycję przekąsek, która w pełni odpowiada tym wymaganiom – linię kabanosów EAT’N’GO. Ich wyróżnikiem jest bogaty, oryginalny bukiet smakowy, będący efektem specjalnie skomponowanych zestawów przypraw. Są one inspirowane smakami typowymi dla krajów słynących z doskonałej kuchni. Linia EAT’N’GO to pięć wariantów kabanosów:
Kabanosy hiszpańskie – to kabanosy dojrzewające, z dodatkiem naturalnych przypraw (sól, pieprz, czosnek)
Kabanosy indyjskie – z dodatkiem charakterystycznego dla kuchni indyjskiej curry, jak również chili i papryki
Kabanosy malajskie – z dodatkiem boczku i naturalnych przypraw (sól, pieprz, czosnek)

Kabanosy meksykańskie – przyprawione bogatą mieszanką ziół, w skład której wchodzą: oregano, pietruszka, bazylia, papryka, kmin, kurkuma i kolendra
Kabanosy tajskie – przyprawione nieodzownymi w tajskiej kuchni imbirem, sosem sojowym i nutą cytryny

Kabanosy EAT’N’GO powstają z wysokiej jakości surowca i wyróżnia je wysoka mięsność.
Są dostępne w sieci własnej (Delikatesy Sokołów, hurtownie) oraz Top Market – Sklepy Doroty, Delikatesy Dwójka.

Ceny: ok. 4,99 zł/op.

 

O firmie Sokołów S.A.
”SOKOŁÓW” S.A. to jeden z największych producentów mięsa w Centralno-Wschodniej Europie i jeden z liderów branży w Polsce. Od lat wyznacza standardy i jest prekursorem zmian w sektorze mięsnym. Firma zatrudnia ponad 8 000 osób. Główna siedziba spółki mieści się w Sokołowie Podlaskim. W skład spółki wchodzi 8 zakładów produkcyjnych zlokalizowanych w: Sokołowie Podlaskim, Kole, Robakowie, Dębicy, Czyżewie, Jarosławiu, Tarnowie oraz Osiu.
Marka SOKOŁÓW to jedna z najcenniejszych polskich marek, doceniana przez konsumentów szczególnie za smak i wysoką jakość, co potwierdzają liczne nagrody i wyróżnienia – Ulubiona Marka Polaków, złote medale MTP Polagra Food oraz prestiżowy tytuł Solidnego Pracodawcy.